BODA

Gondosan tisztántartott, átlagon felül virágosított, piciny zsáktelepülés, mely a megyeszékhelytől 18 km-re fekszik. A Pécset Szigetvárral összekötő 6-os számú főútvonaltól Északra 4 km-re épült. A falu északi területén erdővel csatlakozik a Nyugat-Mecsek lábához.
A déli kapun belépéskor egymás mellett elhelyezkedő halnevelő tó és halastó fogadja a látogatókat. Mellette mintegy 3 hektáros Emlékparkot alakítottak ki. Itt került elültetésre a 7 vezér fája. A tavakat tápláló patakra hidat építettek, egy székely faházban rendezték be a halőrházat.

A bekötőút másik oldalán, a halastóval szemben virágszobor park alapjait rakta le az önkormányzat. A park villamoshálózata és öntöző rendszere, továbbá az első élő köztéri látványosság, egy pávát ábrázoló, virágból készült szobor is elkészült. Az elmúlt évben, egy Európában is egyedül álló információs parkkal gazdagodott a falu. A közterületen elhelyezett tájékoztató táblák bemutatják a radioaktív hulladék elhelyezés módszereit, lehetőségeit, a Nyugat-mecseki Társadalmi Információs Társulás tagjait, valamint a híres bodai aleurolit kőzetet.

A településre jellemző a mezőgazdaság, ezen belül főként a szőlőtermesztés és borkészítés A település a Fehér- Mecsek borvidék, borút szerves része. A település fejlődése átgondolt, folyamatos. 1990. óta Kovács Győző a polgármestere a településnek.

Polgármester : Kovács Győző
Kirendeltség vezető: Papp Gizella
Közös hivatal székhelye: 7671 Bicsérd, Alkotmány Tér. 1.
Posta cím: 7672 Boda, Petőfi S. u 28.
E-mail cím: onkormanyzat@bodakozseg.hu
Telefon: 73/472-079

Boda honlapja