HETVEHELY

Az Árpád-kori település mai neve az írásos emlékekben először 1542-ből bukkant fel, Hethfehel alakban. Maga a név a magyar hétfő és a magyar hely főnevek összetételéből keletkezett, amely azzal kapcsolatos, hogy a faluban egykor hétfőnként tartották a vásárt. A néphagyomány szerint a faluban régen 70 házhelyet regisztráltak. Azt is állítják, hogy az itt élő emberek régen barmaikat hétfői napon engedték ki a legelőre, ezért lett a falu neve Hétfühel.

Hetvehelyt és a közvetlen környezetében fekvő zselici falvakat a dombok és a völgyek egymásutánisága jellemzi. A község az átlagosnál nehezebb domborzati viszonyok ellenére a gondozottság képét mutatja. A közterületek karbantartására, a házak csinosítására a helyi önkormányzat és a lakosság is nagy figyelmet fordít. Falu lakói összefogva létrehozták a „Faluszépítő Egyesület” nevű civilszervezetet. Munkájuknak köszönhető többek között a falut díszítő virágok, díszes utcatáblák, továbbá a környezet szépülése, mely rendszeres fáradozásuk gyümölcse.

A község jó szervezéssel és összefogással az utóbbi években a gyorsított fejlődés útjára lépett. Ehhez minden adottsággal rendelkezik. A településfejlesztésben első helyen szerepel az infrastruktúra, az intézményi hatékonyság javítása, a vállalkozók letelepítése, a turizmus feltételeinek megteremtése, az üdülőfalu kialakítása, valamint egy rehabilitációs központ megvalósítása.

Polgármester: Wágner Antal
Jegyző: Dr Tóth Sándor
Posta cím: Szentlőrinci Közös Önkormányzati Hivatal Hetvehelyi Kirendeltsége, 7681 Hetvehely Rákóczi u. 36.
Kirendeltségvezető: Kelenfiné Barics Rita
E-mail cím: hivatal@hetvehely.hu
Telefonszám: 73/578-528
Fax: 73/578-529

Hetvehely honlapja